skip to Main Content
  • Persoonlijk advies
  • Hulp bij ontwerp
  • Volledig maatwerk

Leerlingportfolio

De portfolio’s van Schoolmappen.com by Venttri bieden het perfecte middel om de cijferlijst, het rapport, bijzondere werkstukken of knap geschreven opstellen in op te bergen. Op deze manier biedt u als school de leerling een complete bewaarmogelijkheid van alle relevante documenten. De leerling kan zo alles netjes en overzichtelijk op één plek bewaren. Het leerlingportfolio geeft een goed beeld van de voorgaande jaren op school en zal in de toekomst nog regelmatig uit de kast gehaald worden.

Uw huisstijl

Met een portfolio van Schoolmappen.com komt de leerling goed voor de dag! Maar dat geldt ook voor u als school of onderwijsinstelling. Omdat we maatwerk leveren, kunnen we de portfoliomap helemaal in uw huisstijl maken, met uw eigen logo. Dit komt de uitstraling ten goede en is een mooie vorm van reclame. We zijn uw sparringpartner en gaan graag met u in gesprek over uw wensen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het ontwikkelen van leerlingportfolio in uw huisstijl en volgens uw eisen? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers, we kunnen aan bijna iedere wens voldoen.

Persoonlijk advies

Ons team van specialisten denkt graag met u mee. Bel of mail ons.

Volledig maatwerk

Speciale wensen m.b.t. aantallen, formaat, materiaal of opdruk? Geen probleem.

Hulp bij ontwerp

U kunt uw eigen ontwerp aanleveren, maar wij kunnen daarin ook een rol spelen.

Waardevol leerlingportfolio

Het leerlingportfolio neemt een steeds belangrijker rol in, met name in het basisonderwijs. Het portfolio wordt daar zorgvuldig samengesteld met de bedoeling dat het na de diverse rapportmomenten mee naar huis wordt genomen. Vervolgens wordt het thuis bekeken en ondertekend door de ouders, om uiteindelijk weer meegenomen te worden naar het oudergesprek. Daarna wordt het portfolio op school bewaard. Aan het eind van de schoolloopbaan gaat de map definitief mee naar huis. Zo ontstaat er een compleet beeld van alle schooljaren van het kind. Door het gebruik van een leerlingportfolio ontstaat er tevens een leuke samenwerking tussen leerkracht en leerling. De leerkracht bepaalt niet alleen de leerdoelen, maar kinderen verzamelen leerervaringen en vertellen zelf hun verhaal hierbij. Daarnaast bedenken ze zelf hoe ze iets in het portfolio kunnen vastleggen. Ontzettend leerzaam dus!

Educatieve doelen

Er zijn ook portfolio’s met educatieve doelen. Een dergelijk portfolio is een map met een verzameling van persoonlijke vaardigheden. Dit is dan onderbouwd met bewijzen in de vorm van bijvoorbeeld werkstukken en daarbij vaak een persoonlijk stappenplan. Vooral vanuit het beroepsonderwijs is het werken met portfolio’s bekend geworden. Het tot zich nemen van kennis wordt sinds enkele jaren minder belangrijk dan het beschikken over bepaalde competenties. Door het gebruik van een portfolio maakt u als school de leerlingen zélf verantwoordelijk voor hun leerproces. Indien u hier al op de basisschool mee begint, zijn de leerlingen hier al mee bekend. Een leerlingportfolio van Schoolmappen.com is dus een mooie aanvulling!

Neem contact op

Back To Top